Este gazonul artificial mai ecologic decât iarba naturală?

acoperisurile Rufster
Asortează inteligent casa ta din lemn cu un acoperiș metalic de la Rufster
16/02/2021
Multiplele avantaje ale unei case pe structură din lemn
Multiplele avantaje ale unei case pe structură din lemn
10/04/2024

Deşi la o primă vedere am fi tentaţi să credem că este imposibil de efectuat o asemenea comparaţie, analizând mai în detaliu vom fi surprinşi de argumente.

Sistemele de gazon artificial sunt ideale pentru a crea terenuri de sport atât în aer liber, cât și în interior. Gazonul artificial sintetic asigură componente de ultimă generație pentru a se asigura că sportivii de toate nivelurile obțin performanțe remarcabile. Printre avantajele gazonului artificial se numără posibilitatea de utilizare în toate condițiile meteorologice, chiar și extreme și ușurința întreținerii cu o minimizare a costurilor.

De ce considerăm mai ecologic gazonul artificial?

  • ECONIMIE DE APĂ! Apa este o resursă naturală extrem de importantă, dar din ce în ce mai redusă. De aceea, este foarte important să economisim apa. Gazonul natural necesită udarea constantă, implicând resurse considerabile de apă. Alegând gazonul artificial sintetic, eliminăm complet consumul inutil de apă.
  • FĂRĂ SUBSTANŢE DĂUNĂTOARE! Nu trebuie să îți faci griji cu privire la absorbția substanțelor chimice din iarbă sau că riști sănătatea jucătorilor și a comunității.
  • FĂRĂ PESTICIDE! Gazonul artificial elimină, de asemenea, nevoia de pesticide, ceea ce înseamnă o expunere mai mică la substanțe chimice nocive.
  • FĂRĂ INSECTE! Insectele sunt omniprezente în iarba naturală, furnici, albine, căpuşe, etc. Gazonul artificial elimină riscul de a intra în conflict aceste vieţuitoare.

Alte beneficii

În ceea ce privește siguranța și performanța, gazonul artificial are mai multe avantaje. Pe lângă faptul că este sigur, poate reduce și costurile de întreținere. Un bun exemplu este modul în care iarba artificială elimină nevoia de îngrășăminte. De asemenea, oferă o suprafață de joc mai uniformă. Drept urmare, poate ajuta echipele și jucătorii să joace pe un teren cu mai puține accidentări.

În timp ce unii oameni se întreabă dacă iarba artificială este cea mai bună pentru sport, un studiu recent a furnizat dovezi că,aceasta este cea mai bună opțiune. Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au măsurat performanța sistemelor de gazon artificial și au venit cu repere pentru performanța acestora. Printre acestea s-au numărat durabilitatea și tracțiunea, care sunt esențiale pentru sportivi.

Există multe alte beneficii ale gazonului sintetic pentru practicarea sporturilor, inclusiv siguranță și flexibilitate sporite. Terenurile cu gazon sintetic pot fi folosite în weekend fără a afecta negativ starea câmpurilor de iarbă naturală. În plus, pot găzdui tabere de vară, care cresc oportunitățile copiilor de a practica un sport. Terenurile cu gazon sintetic pot fi echipate și cu iluminare ambientală, ceea ce permite părinților care lucrează să participe la jocurile de seară și de weekend.

Pe lângă faptul că oferă o bază mai bună, terenurile cu gazon sintetic reduc și electricitatea statică. Inspecțiile regulate ale umpluturii sunt importante, în special în zonele cu utilizare intensă, unde câmpul este folosit frecvent. Acest lucru va crește, de asemenea, durabilitatea câmpului și va preveni orice potențial de creștere microbiană. Pe lângă prevenirea creșterii bacteriene, umplutura este o componentă cheie a gazonului sintetic.

O investiție în suprafața de joc este o investiție directă în fiecare sportiv care pășește pe teren. Atât echipele de acasă, cât și echipele aflate în deplasare vor aprecia upgrade-ul și, în cele din urmă, terenul tău va deveni o locație favorită pentru antrenament și joc.