Mobilă modernă de bucătărie cu perete din sticlă personalizată

Multiplele avantaje ale unei case pe structură din lemn
Multiplele avantaje ale unei case pe structură din lemn
10/04/2024

În ultimul timp, produsele din sticlă câştigă foarte mult teren în alegerea beneficiarilor şi sunt din ce în ce mai mult utilizate. Balustradele şi balcoanele din sticlă, pereţii transparenţi de sticlă utilizaţi pentru delimitarea birourilor sau camerelor, sticla ca protecţie pentru perete sunt numai câteva exemple.

Sticla este unul dintre cele mai moderne materiale ce pot fi utilizate atât în elemente de design interior cât şi exterior la personalizarea locuinţelor personale, rezidenţiale şi comerciale.

Perete din sticlă la bucătărie

În bucătăriile moderne, sticla sablată, vopsită sau printată poate fi utilizată pentru protecţia pereţilor. Sticla este uşor de spălat şi se menţine într-o stare foarte bună pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât pereţii din bucătărie cu risc de pătare pot fi protejaţi utilizând o protecţie de sticlă.

GEAMURI SERV este una dintre cele mai cunoscute companii din România producător de sticlă pentru diverse aplicaţii, printre care vitralii, oglinzi, sticlă decorativă sablată, laminată, vopsită sau printată.  Sticla pentru placarea pereţilor din bucătărie se realizează pe bază de comandă, are dimensiuni personalizate şi poate fi imprimată cu orice model se doreşte, atât alb-negru cât şi color.

Firma asigură livrarea produselor sale din sticlă oriunde în ţară şi asigură montajul acolo unde este solicitată. Vă invităm să parcurgeţi galeria foto de mai jos pentru a vedea diverse utilizări ale sticlei în placarea pereţilor de bucătărie.

Motive ca să alegi sticla personalizată în bucătărie

Sticla vopsită este elegantă cu culori, linii curate și foarte ușor de întreținut, a fost folosită în bucătăriile din Europa și sunt foarte multe solicitări de la tot mai mulți designeri de interior. Nu vorbim aici de plăci mici de sticlă, ci de sticlă întreagă tăiată la dimensiune pentru a se potrivi și acoperi cu precizie peretele dintre corpurile suspendate şi blatul bucătăriei dvs.

Adăugarea de culoare de astăzi face din acest material un lucru minunat pentru designerii de interior. Sticla vopsită sau printată care acoperă pereții de sub dulapuri face ca estetica unei bucătării să se evidenţieze, oferindu-vă un aspect actualizat și perfect, care nu se va demoda niciodată.

Sticlă vopsită sau printată este realizată din sticlă securizată, deci este rezistentă la temperaturile de la aragaz, cuptor sau plită şi în acelaşi timp este igienică și destul de versatilă.

O paletă extinsă de culori standard este disponibilă din care să alegeți și puteți comanda special orice nuanță dorită pentru a vă puncta bucătăria cu o frumusețe atemporală. Uneori, sticla este așezată de pe blaturi până la tavan; alteori de la blaturi până chiar sub dulapuri; și uneori chiar la fel de simplu ca un brâu tradițional de 15 sau 20 cm.

Da, sticla este mai scumpă decât faianţa, dar rezultatul este uimitor. Este un aspect modern, neted, de strălucire și culoare, care reunește dulapurile, blaturile și electrocasnicele într-un mod spectaculos.

Sticla nu necesită etanșare, nu se va păta și este rezistentă la mucegai și bacterii, de asemenea, foarte ușor de curățat și de îngrijit. Și sticla nu se uzează. Când este murdară, pur și simplu ștergeți cu un produs de curățare non-abraziv și suprafața apare la fel de nouă ca atunci când a fost instalată pentru prima dată – chiar și zeci de ani mai târziu.

În mod obișnuit se utilizează sticlă ultra clară securizată și de 6 mm grosime. Sticla ultra clară are un conţinut redus de fier. Fierul redus permite culorilor adevărate să strălucească mai ușor.

Deoarece partea din spate a sticlei este vopsită, suprafața expusă a sticlei este neatinsă. Tot ce vezi este un luciu frumos și culoarea din spate.

Pereții tăi sunt protejați, la fel și culoarea de dedesubt de stropii inevitabili ai preparării alimentelor.

Alte întrebuinţări ale sticlei în construcţii şi amenajări

Balustrade şi balcoane din sticlă

Majoritatea clădirilor rezidenţiale şi industriale noi se remarcă prin imensele suprafeţe de sticlă, atât pentru geamuri, faţade sau balcoane. Balustradele şi balcoanele se realizează din sticlă securizată, care protejează viaţa şi oferă un grad ridicat de siguranţă utilizatorilor fiind foarte solide şi greu de spart. Sticla poate fi transparentă, mată sau cu efect de oglindă, astfel încât să păstreze foarte bine intimitatea celor din interior.

Deoarece aceste elemente din sticlă sunt foarte grele, de cele mai multe ori este necesară utilizarea macaralelor pentru ridicarea lor la înălţime. Utilajele specifice de ridicare utilizează ventuze cu ajutorul cărora manevrează sticla în deplină siguranţă.

Pereţi transparenţi din sticlă

Această soluţie de separare a spaţiilor este utilizată frecvent în clădirile de birouri sau în showroom-uri deoarece creează impresia de spaţiu, transparenţă şi modernism. Sticla utilizată la compartimentarea spaţiilor este de o grosime superioară şi securizată, astfel încât să nu prezinte pericol pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în aceste spaţii.